Prosjekter vi har jobbet med

Sedumtak på kulturhus

Sammen med Landskapsentreprenørene i Kristiansand har Østfold Gress levert nytt Sedumtak på Buen Kulturhus i Mandal. Dette ble gjort i mars 2012.

Nytt dekke til Ullevål Stadion

Norges Nasjonalarena ble lagt med ferdigplen i desember. Gresset ble importert fra Holland fra Europas største fotballgress levrandør, Hendriks, og lagt av «Østfold Gress» og «Sport og Grøntanlegg».

Nytt dekke til Melløs Stadion

Igjen har Sport og Grøntanlegg i sammarbeid med Østfold Gress og Floratine Norge levert et prestisjeanlegg. Denne gangen var det Melløs stadion i Moss.

Banen ble lagt i fotballferien i juli. Hovedentreprisen var «Sport og Grønt» som stod for avretting av banen og tilføring av masser. Østfold gress stod ansvarlig for legging av varmekabler, samt produksjon av gresset. Gresset ble vasket for å forhindre forskjeller i sjikt i massene. Gresset var lagt med stor-ruller som er 60 cm brede for å redusere antall skjøter.

Nytt dekke Fredrikstad Fotballklubb

Omlegging av Fredrikstad Fotballklubb sin arena ble gjort våren 2007. Igjen et sammarbeid mellom «Østfold Gress», «Sport og Grøntanlegg», «Lindum Turf» og «Floratine Norge».

Nytt dekke til Bislett Stadion

Bislett Stadion ble lagt om 2005 av «Østfold Gress» og «Sport og Grøntanlegg» og «Floratine Norge». Gresset var vasket. Det vil si at matjorda var vasket ut av gressmatta før legging.

Nytt dekke Brann Stadion

«Østfold Gress», «Sport og Grøntanlegg», «Lindum Turf» samt «Floratine Norge» fikk oppdraget for omlegging av banen i februar. Banen ble kåret til årets flotteste bane i tippeligaen, sesong 2009. Selv om banen ikke hadde «rotet» seg før første kamp midt i mars, pga forsinkelser med varmekablene.

Ny ferdigplen til Stortinget

Midt i Oslo sentrum, utenfor Stortinget leverte Østfold gress i sammarbeid med Sport og Grøntanlegg ferdigplen. Gresset ligger der fortsatt i dag.

Ny ferdigplen til Operahuset

Utenfor Operahuset i Oslo er det laget en park hvor det er lagt flere tusen kvaderatmeter med ferdigplen. For å få et godt resultat er anlegget lagt med stor-ruller. Ved bruk av større ruller oppnår man færre skjøter, samt at jobben blir gjort effektivt.

Lerkendal 2011

Mars 2011 ble Lerkendal, hjemmearenaen til Rosenborg lagt med ferdigplen. Gresset ble lagt med tykktorv fra Hendriks i Nederland. Østfold Gress var kvalitetssikrer og importør og gresset ble lagt av Sport & Grøntanlegg. Bildene er hentet fra www.rbk.no.

Hydrosåing av plen

Hydrosåing er et billigere alternativ enn ferdigplen og blir brukt på store områder. Etablering går likevel fort. Blandingen som finnes i tanken består av frø, gjødsel, lim, fargestoff og plantehormoner. Etablering av sprøtesåing er raskere enn tradisjonell såing. Limstoffene som finnes i blandingen binder blandingen mot underlaget. Dette hindrer avrenning av masser og næringsstoffer.

Green til Bodø Golfpark

Gresset består av en blanding av rødsvingel og engkvein og tåler kort klippehøyde. Gresset tok ikke skade av den lange transporten og resultatet har vist seg til å være meget bra.

Ferdigplen til støyvoll

I Søgne ved E 39, står Norges første støyvoll produsert av Østfold Gress og installert av TT Maskin. Støyvoll laget av ferdigplen holdt høy kvalitet samt at det var et mye billigere alternativ enn tradisjonnelle støyvoller laget av torvblokker. 400 meter lang og 4 meter høy.