Spesialist på produksjon og legging av sportsgress

Beskrivelse

I tillegg til å være størst i Norge på å levere gress til privatpersoner er Østfold Gress og Sport og Grøntanlegg blitt spesialister på produksjon og legging av sportsgress. Hvis du går inn på «prosjekter» kan du se hvilke baner vi har hatt kontrakter på.

Vi kan skreddersy en løsning etter dine behov for å få en best mulig løsning. Inngroingsperioden er veldig viktig, spesielt hvis det er et stort tidspress for at banen skal stå ferdig i tide til første kamp etter legging. Vi kan levere forskjellig type sportsgress med forskjellige frøblandinger etter krav om vinterherdighet og vekstforhold på stedet.

Ring oss gjerne for en hyggelig samtale. Vi har den perfekte løsningen for at din naturlige gressbane skal stråle!


Uvaska sportsgress med naturlig vekstjord: Sportsgress golfbane

Kan leveres i både små- og storruller. Kan legges av oss eller på dugnad. En fotballbane med vekstjord har ikke like gode dreneringsegenskaper som en bane med sandbasert vekstmedie. Den positive siden med en «jordbane» er at jorda holder bedre på næringsstoffer enn en bane som har mye sand.

Vasket sportsgress

Har banen et sandbasert vekstmedium bør banen legges med vasket sportsgress. Det vil si at gresset har blitt kjørt gjennom en vaskemaskin som fjerner alt av jord som er rundt røttene da gresset blir høstet. Når gresset da blir lagt på et sandbasert vekstmedium vil man oppnå gode drenerings-egenskaper på grunn av at det ikke er forskjellige sjikt nedover i massene.

Tykk Torv / «Thick Turf»

Tykk torv er en fantastisk løsning hvis man har liten inngroingstid. Forskjellen ligger i tykkelsen på rullene. Når man høster gresset lar man det være igjen et tykkere lag med masser enn når man skjærer tradisjonell plen. Gresset er sådd i sand som gjør at man må legge dette gresset på en sanbasert bane for at resultatet skal bli bra.  En bane som er lagt med tykk torv er spilleklar dagen etter banen er lagt.

Green / Fairway

Vi har egen produksjon av green og fairway. Vi kan levere forskjellige arter etter standarden på resten av banen. All vår produksjon er sådd og høstet på et sandbasert vekstmediet. Dette gjør jobben veldig enkel hvis man har behov for å skifte ut eller legge en ny green på en golfbane.

Datablad